2018. március 30., péntek

Bevezetés a numerikus analízisbe * Anthony Ralston - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

572 oldal
"Az elektronikus számológépek elterjedése az egész világon megnövelte a numerikus módszerek és az egész numerikus analízis iránti érdeklődést. Az utóbbi években egyre több olyan cikk és könyv jelenik meg, amely számítási módszerekkel foglalkozik. Ezek közül Ralston munkája egyike a legjobbaknak.
Ez a mű azok számára készült, akik már foglalkoztak elektronikus számológépek programozásával, tanultak analízist és ismernek bizonyos numerikus módszereket. A könyv kimondottan a gépi számítástechnika aspektusából íródott. Egy-egy fejezetben ismerteti az interpolációelmélet elemeit, a numerikus differenciálást és integrálást, a közönséges differenciálegyenletekre vonatkozó kezdetiérték-feladatok megoldását, a legkisebb négyzetek módszerét, az egyenletes közelítések elméletét, a nemlineáris egyenletek megoldását és a lineáris algebra közelítő módszereit.
Minden fejezet végén bőséges feladatanyag található. Ezekközt a gyakorló feladatokon kívül sok az olyan probléma, amelyek megoldásából legalább annyit tanulhat az Olvasó, mint magából a szövegből. A példák végeredményeit és a feladatok megoldását könnyítő útmutatásokat a szerző a könyv végén közli. A művet fejezetenként megadott irodalomjegyzék gazdagítja. "
könyvtári pecsétekkel, firkamentes könyv
Személyes átvétel a Mexikói úti kisföldalatti végállomáson (XIV.  ker. ),
vagy az Oktogonon lehetséges.
Ha ez nem megoldható postán, futárral, csomagautomatába stb... küldöm, banki átutalás után.
Lásd:  Szállítási és garanciális feltételeket.  Utánvéttel nem küldöm.


Jelenlegi ára: 1 500 Ft
Az aukció vége: 2018-04-20 16:39 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése