2020. március 27., péntek

Kék golgotavirág ÍZLETES GYÜMÖLCS! 5 DB MAG! - Jelenlegi ára: 375 Ft

Kék golgotavirág (Passiflora caerulea)
ÍZLETES GYÜMÖLCS!
LAKÁSBAN IS TARTHATÓ!
GYORS NÖVEKEDÉS!
A kék golgotavirág a golgoták fagytűrőbb, gyorsan fejlődő egyik változata, gyors növekedéssel, kékes-lilás vonzó, illatos virágokkal,  így nemcsak csodás virágaival díszíti kertünket, hanem a becsalogatott pillangókkal is. Virágzásában tavasz végétől ősz elejéig gyönyörködhetünk. Narancsszínű, lédús gyümölcseit ősszel élvezhetjük, beérésük után.
A golgotavirág kúszó szárú, kacsokkal kapaszkodó évelő, eredeti élőhelyén fákra fut fel, gondoskodjunk róla, hogy a kertben is legyen hova kapaszkodnia.
Meleg, jól szellőző, világos helyet igényel, tehát a kertben közvetlen napfényre helyezzük. Kedveli a meszes, humuszos talajt.
Tavasszal vágjuk vissza őket 20 cm-re. Májustól szeptemberig virágzik és ősszel érnek be gyümölcsei.
Kiültethető szabadföldbe, viszont télre ki kell ásni és hűvös helyen, kevés locsolással teleltetni, enyhébb teleken alapos takarással a kertben is áttelelhet. Ha télen is meleg helyen tartjuk, folytathatja a virágzást, de teleltetéssel sokkal gazdagabb virágzást produkál következő évben. Kitűnően fejlődik cserépben vagy dézsában is, így a téliesítés könnyebben megoldható, tartható ablakban, balkonon vagy erkélyen is.
Magvetés: a héjat csiszolópapírral enyhén dörzsöljük rövid ideig, majd 48 órára áztassuk be meleg vízbe. Ezután nedves közegbe helyezzük el a magot, majd takarjuk le egy üveglappal vagy átlátszó fóliával a magas páratartalom megtartása érdekében, viszont minden nap szellőztessük, hogy ne penészesedjen. Gondoskodjunk a közeg nedvesen tartásáról. A csírázára a negyedik héttől lehet számítani, de jóval több ideig is eltarthat.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!

Jelenlegi ára: 375 Ft
Az aukció vége: 2020-04-16 21:58 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése