2021. január 24., vasárnap

Ritkaság!Szép Retro hatalmas (46mm KN.) Sicura-Breitling Seawatch búvár óra az 1970-évekből szíjjal - Jelenlegi ára: 44


Sicura történet:
A Sicura 1939-es alapítottása "Joh. Gobber, Horlogerie" nevű társaságból származott. Azután 1951-ben a céget "Sicura, Joh. Gobber" néven jegyezték és végül 1955. május 2-án lett a cég a Swiss Handelsregister "Montres Sicura SA"
A társaság Théodore Sfaellos tulajdonában volt, és amikor az 1960-as évek elején meghalt a Sicurát Ernest Frédéric Schneider a sógora vette át.
Ernest Schneider 1921-ben született 40 éves volt, amikor átvette a céget.
20 éves kora óta a svájci hadsereg dandár tisztje volt. Ernest Schneider lett a hajtóereje a Sicura növekedésnek és a megfizethető órák készítőjének, aki a legújabb trendeket követte. Az órák gyakran olcsó sárgarézből készültek hogy áruk mindeki számára elérhető maradjon. A gyár 1975-ben  450 alkalmazottat foglalkoztatott, és évente több mint 1 millió órát gyártott.
1975-ben még majnem  minden óra mechanikusvolt néhányan pedig  elektromechanikusak voltak . Kvarc akkor még nem volt.
1977-es a Sicura kezde gyártani  kvarc szerkezetű  és LCD kijelzőkkel készített
órákat . A Sicura szintén bemutatta a "Stunt Watch" -ta "Sicura Quartz" -ot,
amelyet a 80-as években már forgalmazták. A kvarc válság következtében a Breitling cég 1978-ban felfüggesztette tevékenységét, minden munkást elbocsátott, és eladta eszközeit a legmagasabb ajánlattevőknek .
1979 áprilisában Ernest Schneider  kötött szerződést Willy Breitlingrel, hogy megvásárolja a "Breitling" és a "Navitimer" nevét. Ernest Schneider új modellekkel mutatott a Breitling néven sikerrel, néhány év alatt a Sicura márka megszűnt, és a Sicura Breitling lett.
1993. november 29-én a Montres Sicura AG hivatalosan
megváltoztatta a nevét a Breitling AG-nek. Ernest Schneider a Breitling elnökévé folytatta haláláig 2015-ben, 94 éves korában. Ernest fia, Theodore Schneider ma a Breitling tulajdonosa és vitathatatlan vezetője.
Breitling történet.
Az 1970-es években annyira komoly anyagi problémákkal küszködött a cég,
hogy kénytelenek voltak teljes csődöt jelenteni és minden védjegyet
(beleértve a magát a Breitling márkát és a Navitimert is), kénytelenek
voltak eladni a egy konkurens óra manufaktúrának és ez nem volt más, mint a Sicura. A Sicura akkoriban a közép kategóriás kronográf és búvár óráiról volt híres. Szerencsére idővel sikerült felül kerekedni a financiális válságon és elképesztő magasságokba emelni a céget.
Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra sem utolsó  gyönyörű hatalmas Retro tokos  Sicura Breitling Seawatch  búvár óra 23 köves EB8021N mechanikus szerkezettel  az 1970-es évekből szép búvár szíjjal.
Swiss made!
A Seawatch órákat is a Sicura gyárotta az 1970-es években.
Mérete : 46mm korona nélkül!
Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjtői  darab!!
Gyönyörű számlap szép mutatókkal. Szép retro nagy méretű tok. Forgatható lünetta. 23 köves szerkezete teszi dolgát működik.. Dátum kijelzés. Hozzá szép új  szíj. Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a gyönyörű és nagyon ritka  búvár óra. A képek magukért beszélnek. Mérete : 46 mm korona nélkül.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!
Posta: 1100 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 44 900 Ft
Az aukció vége: 2021-01-24 19:17 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése