2021. február 25., csütörtök

W. Somerset Maugham: Az ördög sarkantyúja - Jelenlegi ára: 400 Ft

Forum Kiadó,  195 oldal
 
Személyes átvétel Rákosligeten, esetleg más budapesti helyszínen egyedi megbeszélés szerint, vagy előre utalás után postázom.
 
Egy angol középosztálybeli tőzsdebizományos, aki nemcsak polgári, de szinte nyárspolgári környezetben él, a példás üzletember, családapa negyven egynéhány esztendős korában hirtelen az oldalában érzi az ördög sarkantyúját, amely ellenállhatatlanul arra ösztönzi, hogy egyszer és mindenkorra otthagyja és Párisba menjen festeni. Ennek az embernek az életét kiséri végig a regény, az angol családi otthonból a párisi festőiskolák, művészkávéházak világába, majd pedig a marseillei kikötőnegyed éjjeli menedékhelyein és zugkocsmáin keresztül a déltengeri szigetekre, ahol Charles Strickland néhány megtalált, boldog és csak a művészetnek élt esztendő után tragikus körülmények között meghal. A regény nem áll meg itt, hanem valódi maughami maró gúnnyal leírja a halála után naggyá lett zseni feleségének és gyermekeinek - akik életében természetesen midnen közösséget megtagadtak vele - hullarabló küzdelmét a szerencsétlen festő emlékéért.
A regény főalakját az író egyébként Paul Gauguiaról mintázta, meséje pedig a nagy francia szimbolista festő életének erősen regényesített és idealizált, de sok igazsággal teli leírása

Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2021-02-25 14:46 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése